Bio


Neem een duik in de wondere wereld van bio.

Wat maakt bio nu net bio?


Bio gaat in principe over de manier waarop je gewassen beschermt en bestrijdt. Je gebruikt in de bioteelt geen klassieke gewasbeschermingsmiddelen, chemisch-synthetische pesticiden of onkruidbestrijding. Wat mag wel? Onkruid gaan we te lijf door middel van arbeidsintensieve, mechanische bestrijding of we zetten biopesticiden in op basis van extracten van biologische producten.

Lees meer

Is bio beter?


Er zijn sowieso believers en non-believers. Puur op vlak van gezondheid kunnen we niet stellen dat bio per se gezonder is, want conventionele aardappelen moeten evenzeer aan heel wat strikte regels en normen voldoen. Waar het bioverhaal zonder enige twijfel wél in uitblinkt is de duurzaamheid en de manier waarop je omgaat met de grond, het bodemleven en de natuur rondom je perceel.

Unieke positie in de bio-aardappelmarkt


De aardappelhoeve had altijd al interesse in de bioteelt en zet er heel sterk op in. Momenteel is 1/4 van onze totale teelt bio. Dat aandeel kwam er niet zomaar. Het vergde inzet, kennis en moed.

Lees meer

Het biohof


Het biohof is een teeltbedrijf voor bioaardappelen. Het is het zusterbedrijfje van De aardappelhoeve en werd opgericht in 2016. Voorheen kwam er heel wat bio uit Nederland, Frankrijk en Duitsland. Omdat onze visie geënt is op de overtuiging om zoveel mogelijk lokaal te telen en te verdelen, wilden we ook op vlak van bio uitsluitend met Belgische producten kunnen werken tijdens het bewaarseizoen. Dankzij testen en onderzoek met Het biohof slaagden we erin om verschillende variëteiten te ontwikkelen die vanaf begin september tot maart te verkijgen zijn.

Lees meer

Belgisch convenant voor robuuste bioaardappelen


In 2018 ondertekenden we samen met verschillende partners uit de Vlaamse en Waalse aardappelsector het convenant voor robuuste bioaardappelen. De doelstelling is om tegen 2021 100% robuuste rassen te gebruiken in de biologische aardappelketen.

Lees meer

Ontdek onze producten

De aardappelhoeve heeft heel wat te bieden. Ontdek ons uitgebreide assortiment.

Zak aardappelen
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×