Terug naar overzicht

Het biohof


Het biohof is een teeltbedrijf voor bioaardappelen. Het is het zusterbedrijfje van De aardappelhoeve en werd opgericht in 2016. Voorheen kwam er heel wat bio uit Nederland, Frankrijk en Duitsland. Omdat onze visie geënt is op de overtuiging om zoveel mogelijk lokaal te telen en te verdelen, wilden we ook op vlak van bio uitsluitend met Belgische producten kunnen werken tijdens het bewaarseizoen. Dankzij testen en onderzoek met Het biohof slaagden we erin om verschillende variëteiten te ontwikkelen die vanaf begin september tot maart te verkijgen zijn.

Kennis delen


Het biohof kwam er trouwens niet louter om zelf ervaring op te doen in de bioteelt, maar vooral om telers te ondersteunen die in opdracht van De aardappelhoeve bioaardappelen planten. Mee met de markt, want de laatste jaren is er een enorme omschakelingsbeweging van conventionele aardappelen naar biorassen.

aardappelen

Hoe we op die tendens blijven inspelen?


Het biohof is een speeltuin waar we vrijuit experimenteren met variëteiten, bemesting en gewasbescherming. We kunnen een nieuw bioras op kleine schaal testen. Zien we dat het werkt en er een meerwaarde is qua smaak en kwaliteit, dan stellen we dit voor aan onze biotelers. Idem voor het gebruik van bepaalde machines en mechanische bestrijding. Zo krijgen onze partners permanent ondersteuning in het biotraject. Het is onze bijdrage voor kwaliteitsvolle teelten.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×