Overname van het ouderlijke, gemengde landbouwbedrijf. Hoofdactiviteiten: vleesvee en melkkoeien in combinatie met aardappelen en bloemkool bestemd voor de industrie. Eerste uitbreiding met de bouw van een varkensstal voor 250 zeugen en biggen.
Opstart van de pluimveehouderij. Bouw van een stal voor 25.000 vleeskuikens. Stopzetting van de vleesveetak.
Het bedrijf stopt ook met melkkoeien en investeert verder in de uitbouw van de pluimveehouderij: 50.000 vleeskuikens. Verdere diepgaande specialisatie in de bloemkoolteelt bestemd voor de industrie.
Crisis in de landbouw. Graan- en aardappelprijzen komen onder druk te staan. Ondanks het vooroordeel dat Belgische aardappelen zich niet lenen voor goeie tafelaardappelen omdat ze moeilijk wasbaar zijn en geen mooie schil zouden hebben, start het bedrijf toch met het telen en inpakken voor een lokale afnemer. Er worden 1 ha Nicola en 1 ha Charlotte geplant. Na een succesvol eerste teeltjaar, zet het bedrijf verder in op aardappelen voor de versmarkt.
Meer hectare tafelaardappelen en een grotere oogst, vraagt om nog betere bewaarcondities. Daarom installeert het bedrijf een kistenbewaring (1.500 ton) voor vastkokende aardappelen.
Eerste contact met een aantal partners uit de retailsector. Opstart van het wassen en verpakken voor Belgische grootwarenhuizen. Het bedrijf start kleinschalig met een beperkt volume van 700 ton/jaarbasis.
Door de blijvende groei van de aardappeltak en de strenge eisen van de retail, wordt een nieuw perceel aangekocht en een apart bedrijf ingericht. Zo worden dierlijke productie en voeding strikt van elkaar gescheiden op twee aparte bedrijven. De aardappelhoeve ziet het levenslicht.
De bouwwerken op het nieuwe perceel worden afgerond.
Er is nu 3.000 m² bebouwde oppervlakte met een ruime loods, kwaliteitslabo, sorteermachines, koelcellen en verpakkingsinstallaties.
Een grote sprong voorwaarts: De aardappelhoeve teelt momenteel aardappelen op een totaal van 150 ha.
Verdere opschaling van de aardappelactiviteit. Er volgt een nieuwe uitbreidingsgolf met de bouw van een kantoorcomplex én aparte loods voor twee waslijnen. De tellert klokt af op 9.500 m² extra oppervlakte. Er zijn vier nieuwe koelcellen en een kistenopslag, een magazijn voor verpakkingsmiddelen en een plaats om biokisten op te slaan.
De gps-driven strooimachine rijdt voor de eerste keer uit.
Het biohof schiet uit de startblokken. Dit zusterbedrijfje van De aardappelhoeve is puur gericht op de bioteelt. Het test variëteiten en biedt ondersteuning aan biotelers die leveren aan De aardappelhoeve.
De aardappelhoeve trekt met Colruyt het korteketenproject op gang. Dat resulteert in een constantere kwaliteit, een stabielere prijs én een verlenging van het Belgische aardappelseizoen.
Ten opzichte van acht jaar terug is het aandeel aan eigen teelt maar liefst verdubbeld.
De teller stopt bij 300 ha aardappelen.
Verdere automatisering van de verpakkingslijnen mét volautomatisch palletstapelsysteem. Op die manier creëren we een betere ergonomische werkomgeving voor onze medewerkers.
Eerste teelt biologische zoete aardappelen.
Ontwikkeling en lancering van The Potato Chef’, een merk van verse en diepgevroren (zoete) aardappelproducten. Onder het motto ‘Less effort, more taste’ spelen we in op de stijgende vraag naar gemakkelijk en snel te bereiden voeding die bovendien vegan is.
Ingebruikname nieuwe reeks zonnepanelen met in totaal een oppervlakte van ruim 4.000m2 en een groene-energieproductie van 810 MWh in het eerste jaar.
Start nieuwbouwproject hypermoderne bewaarloods. Grondwerken voor bufferbekken met een capaciteit van 2 miljoen liter regenwater.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now