Kwaliteit


Bij De aardappelhoeve vinden we kwaliteit ontzettend belangrijk. Dat komt tot uiting in alle stappen van onze aardappelroute. Hieronder lichten we enkele blikvangers toe. 

Scanner- en traceringssysteem


Wil een klant meer informatie over de geleverde aardappelen, dan kunnen we de oorsprong met enkele eenvoudige muisklikken opzoeken. We doen hiervoor een beroep op een hoogtechnologisch en modern traceringssysteem. Bij aankomst krijgt elke lading aardappelen een lotnummer. Dat nummer blijft doorheen het volledige traject behouden. Alle aardappelkisten hebben bovendien een chip die werkt op basis van RFID-technologie. Deze minuscule chips bevatten een specifieke identificatiecode die vanop afstand kan worden uitgelezen. Iedereen die de chip scant, krijgt alle gegevens mooi op een rijtje: Wanneer is het lot aangemaakt? Welke variëteit zit erin? Welke locatie heeft de kist in de opslagcellen? Enzovoort. 

Op die manier houden we het overzicht op onze actuele voorraad. Een grote meerwaarde omdat we werken met verscheidene aardappelrassen. Vervolgens wordt elke processtap meegenomen in ons ERP-systeem. Het is een logistieke module die alle inkoopoffertes, verpakorders en facturatie bundelt in één softwareprogramma. Zo mag je er vanop aan dat alles – van grond tot mond – opgevolgd wordt en traceerbaar blijft.
 

aardappelen

Eigen labo


De aardappelhoeve heeft een eigen labo waar de aardappelen bij aankomst worden gekeurd. Alle keuringsgegevens voeren we rechtstreeks via tablet in via ons logistiek ERP-systeem. Naargelang het doel van de aardappel, worden verschillende parameters getest, zoals het onderwatergewicht en de bak- of kookkwaliteit. De kwaliteit kennen we toe naargelang de klanteneisen. De ideale eetaardappel is smakelijk en mooi. Vooraleer we oogsten, nemen we ook regelmatig stalen. Zo garanderen we de kwaliteit en kunnen we vroeg genoeg inschatten welke bestemming de aardappelen krijgen: klaar voor de versmarkt of gereserveerd voor de industrie!  

Certificaten en labels


 • IFS Food
 • GlobalGAP
 • GlobalGAP GRASP
 • EU Biolabel
 • IFS Food

  In opdracht van de Europese supermarkten ontwikkelde het IFS een kwaliteitshandboek en controleert het op een uniforme en gestandaardiseerde wijze of producten en diensten van producenten en handelaars die aan de supermarkten leveren effectief voldoen aan de vereiste voedselveiligheidsnormen en klantenspecificaties.

 • GlobalGAP

  De GlobalGAP-certificatyiesysteem is een bundeling van gezamenlijke procedures en normen opgesteld door verschillende partners in de agrarische sector. Het is bedoeld om consumenten vertrouwen te geven dat de manier waarop hun voedsel wordt geproduceerd sluitend en veilig is. Het dient als een praktische handleiding voor Good Agricultural Practice (GAP) overal ter wereld. 

 • GlobalGAP GRASP

  De module GlobalGAP Risk Assessment on Social Practice (GRASP) is een uitbreiding op de GlobalGAP. Het beoordeelt of een onderneming voldoet aan een aantal eisen op vlak van gezondheid, veiligheid en welbevinden van haar werknemers. Het zorgt ervoor dat producenten een gezond sociaal managementsysteem ontwikkelen en het geeft afnemers de bijkomende garantie dat de bedrijven met wie ze samenwerken oprecht begaan zijn met hun menselijke kapitaal.

 • EU Biolabel

  'Het EU Biolabel is een Europees label dat verplicht is voor alle biologische verpakte producten in Europa, opgericht in 2010. Het label is enkel van toepassing op voedingsproducten. Het label garandeert dat de productie gebeurt volgens de strenge regels van de biologische landbouw, verwerking en verkoop.'

aardappelen

De aardappelhoeve is dé partner in aardappelverpakking voor retail en producenten van afgeleide aardappelproducten.

Ontdek onze producten

De aardappelhoeve heeft heel wat te bieden. Ontdek ons uitgebreide assortiment.

Zak aardappelen
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×